HTML

A magazin

Keresse az újságárusoknál!

 15_3_1.jpg

2015 ősz

Magyar sorsok a Gulágon

Előfizetek rá

Facebook

https://www.facebook.com/multkor.tortenelmi.magazin

Címkék

1. világháború (21) 10 tény (10) 19. század (2) 2. világháború (29) 20.század (157) 20. század (47) amerikai elnökök (2) anno (2) atombomba (4) augusztus 20 (2) aukció (2) bizarr (11) Budapest (2) Churchill (2) csokoládé (2) csókolódzás (2) Dél-Amerika (2) diktátorok (2) divat (2) Egyesült Államok (45) egyháztörténet (2) Egyiptom (6) építészet (7) erotika (2) Észak-Korea (2) évforduló (9) fallosz (2) felfedezések (2) film (7) Finnország (2) fogamzásgátlás (2) Forma-1 (2) fotó (4) fotók (31) fotóművészet (9) Franciaország (10) gyilkosságok (2) háború (3) hadtörténet (14) hajózás (7) halálozás (4) Hasfelmetsző (2) hidegháború (4) Hitler (7) HItler (2) Hollywood (2) holokauszt (2) igazságszolgáltatás (2) II. János Pál (2) III.Richard (2) inkák (2) Irak (2) Irán (2) Izrael (4) Japán (5) játék (2) Jeruzsálem (2) Jézus Krisztus (3) kalózok (2) kémkedés (2) Kennedy (3) Kína (4) királyok (3) királysír (2) kivégzések (4) Kolumbusz (3) kora újkor (2) Közel-Kelet (2) középkor (3) Középkor (24) kutya (2) kutyák (2) Lengyelország (2) London (3) Magyarország (6) Marilyn Monroe (3) merénylet (6) metró (2) Mikulás (2) múmia (2) művészet (2) nácik (8) Nagy-Britannia (23) Nagy Britannia (10) Napóleon (5) neandervölgyi (3) Németország (17) népirtás (2) nők (3) ókor (34) olimpia (2) orosz-japán háború (2) Oroszország (3) orvostudomány (3) őskor (8) pápaság (3) Peru (2) piramis (2) polgárháború (2) régészet (12) rejtély (4) rejtélyek (4) repülés (7) rómaiak (3) Római Birodalom (5) sör (3) sport (5) színes képek (3) Szíria (2) Szovjetunió (8) temetkezés (6) Titanic (3) tudomány (2) Tudta-e (23) újkor (63) ünnepek (4) utazás (2) Vatikán (3) Vietnam (2) világbajnokság (2) zene (5) Többi

Friss topikok

2015. augusztus 05. editors 58 komment

10 ok egy középkori pápától, hogy a férfi miért ne nősüljön meg

feles.jpg

Mielőtt III. Incét 1198-ban pápává választották volna, a befolyásos grófi családból származó Lotario de' Conti di Segni megírta a De miseria humanae conditionis című művét, amely annak ellenére, hogy kissé szkeptikus szemlélettel tekintett a világ és az élet szinte össze aspektusára, nagyon népszerűvé vált a 12-13. században. „A földrész nyomorúsága és a házasság” című fejezetében érdekes, bár kissé „nőellenes” okokat vázolt fel a leendő Szent Péter-utód, hogy miért ne nősüljön meg a férfiember. Az 1198-tól 1216-ig regnáló Incét a középkor leghatalmasabb pápájának tartjuk, ugyanis csaknem két évtizedes uralma idején Európa összes fejedelme és királya elismerte az egyház főségét, és kiváló diplomáciai érzékének köszönhetően minden konfliktusból nyertesen jött ki. Íme a pápa tíz indoka, akinek gondolkodásmódja természetesen nem követendő példa, ám viszonylag jó korkép, bár szerencsére az érett középkorban sem mindenki gondolkodott így, mint a női nemhez elég bizalmatlanul álló Ince pápa.

1. Egy feleség mindig verseng, hogy övé legyen a legdrágább ruha és minden egyéb cicoma, így az asszony „fenntartási költségei” sokszor meghaladják férje vagyonát.

2. Éjjel-nappal sóhajtozik és sírdogál, valamint pletykál és morog.

3. Ezt fogja mondani a férjurának: „Az a másik nő sokkal szebb ruhákkal bír, mint én, így bárhová elmehet, mindenhol tisztelet fogja övezni, addig én, szegény nyomorult vagyok az egyetlen, akit lenéznek és állandóan becsmérelnek a többiek”.

fel2.jpg

4. Csak azt kívánja, hogy szeressék, csak azt akarja, hogy dicsérjék, azonban a dicséretet gyanakodva kezeli, és olykor azt hiszi, hogy ezzel hozzák szégyenbe.

5. Minden, amit szeret, azt szeretni kell, minden, amit visszautasít, azt gyűlölni kell.

6. Mindig nyerni kíván, ám győzelme sokszor fabatkát sem ér.

7. Nem tudja elviselni a szolgálatot, mindig arra törekszik, hogy uralkodjon.

fel1.jpg

8. Azt akarja, hogy bármit megtehessen és hogy semmitől se tiltsák el.

9. Ha szép, könnyű beleszeretni, ha pedig kevésbé előnyös a külseje, igyekszik a legjobb és legkészségesebb oldalát mutatni, azonban ezt nehéz sokáig fenntartania.

10. Mielőtt vásárolsz egy lovat, szamarat, ökröt vagy egy kutyát, esetleg egy ágyat, ruhát vagy egy korsó sört, előbb mindig kipróbálhatod, illetve megkóstolhatod, ám a feleségre csupán futó pillantást vethetsz. Akkor is ki kell tartanod mellette, ha túl büszke, lobbanékony vagy esetleg ostoba.

blog-onpromo_15nyar.jpg

pápaság Középkor

A bejegyzés trackback címe:

https://mult-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr317680940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.08.05. 21:04:54

tanulságos, hogy milyen hülye volt, osztottam

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.08.05. 21:05:50

nem kissé, és nem idézőjelben volt nőellenes

Flúgatlan 2015.08.05. 23:34:50

Persze, nem értek egyet ezekkel a szövegekkel, de sok mai nő legalább ennyire férfiellenes. Osztogatják is meg szépen a férfigyűlölő dumáikat pl. a Facebook-on.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.06. 00:59:53

Ateista létemre el kell ismernem, hogy ez a 10 megállapítás a mai napig áll. Semmi vallási vonalat nem vélek ebben felfedezni. A nők semmit se változtak., ezért ezek kb örökérvényű megállapítások. Nagyon szépen leírja a 10 pont azt, ami a feminizmust jellemzi, az se szól másról, mint a hisztis nők férfigyűlöletéről. Talán egy dolgot hozzávettek még a nők ehhez a 10 ponthoz, a nyílt férfigyűlöletet és a válási bizniszt, gyerekkel manipulálást, ami a középkori jogrendben még nem volt.
Illetve a 10. pontban ahelyett, hogy nem próbálható ki a nő házasság előtt, az lépett, hogy ma már több tucatnyian kipróbáltak egy húszas évei közepére ért nőt, de ezek után ki akarná feleségül venni? Ki akar olyan sört inni, amibe tucatnyi ilyen-olyan ember beleivott, bele is nyáladzott?

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.06. 01:15:07

Szókratész felesége, Xanthippé nevre a hárpia feleségek szinonimája lett. Zeusz felesége, Héra se volt komplett. A női hisztéria, önzés, irigység, ostobaság, bosszúállás, kapzsiság mindig is központi problémája volt a bölcs férfiaknak.

Nők ma már akármilyen iskolát elvégezhetnek, szakmai tudást szerezhetnek, de a bölcsesség a férfi attribútuma maradt. Sajnos.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.06. 05:13:13

@évi30: miért lenne nekem rossz? Mert egyetértek egy okos, bölcs ember megállapításaival?
Szokratesz szerinted egy ostoba ember volt? Nem. Rossz volt neki? Biztos, hogy Xanthippé mellett rossz volt. Igen, állítólag a felesége egy hárpia volt, de a bölcs filozófus meg tudta magyarázni másoknak és magának, hogy miért vette el mégis. A felesége valószínűleg nem tudta megmagyarázni, hogy miért háborog, miért elviselhetetlen.
A különbség világos: a nő hisztériázik, követelőzik, pletykál, kapzsi, a férfi pedig gondolkodik és cselekszik, jobbá teszi a világot. Mindezt a nőért, nem önmagáért.
Természetesen nem vagyok nőgyűlölő, miért is gyűlölném a nőket amiatt, hogy természetüknél fogva ilyenek.
Mások. Ennyi. Tudni kell kezelni őket és nem szabad túlzott elvárásokkal lenni feléjük, mert az őket is frusztrálja meg a férfiak is feleslegesen idegesítik magukat olyan dolgok miatt, amit nem is szabadna elvárniuk.
A nő nem férfi, ennyit állítok csupán. Ne is kezeljük férfiként, ahogy a férfiakat se nőként.
A nőkre szükség van. Gyereket csak ők tudnak szülni. Amíg el nem készül a mesterséges méh.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.06. 05:27:34

@Erzsébet Zsuzsanna Bükkös: betalákt mind a 10 pont, ugye?
Nyugi, ez csak annyit jekent, hogy már régtől fogva ismernek titeket a férfiak. Ettől még elveszik a nőket feleségül, gyereket nemzenek nekik. Tudjuk milyenek vagytok, de elfogadtunk titeket ilyennek. Hisz sose változtok, akkor minek az idegeskedés.
Így kerek a világ.

igazi Ténytár 2015.08.06. 05:52:20

@ " a férfi pedig gondolkodik és cselekszik, jobbá teszi a világot. "

Aha, valahogy az összes háború az emberi történelem során mindig férfiak által volt kirobbantva és végrehajtva.

A sorozatgyilkosok 99% férfi stb.

igazi Ténytár 2015.08.06. 05:56:23

@Kéne egy nick...: "Szókratész felesége, Xanthippé nevre a hárpia feleségek szinonimája lett. Zeusz felesége, Héra se volt komplett. "

Adolf, Sztálin, Napóleon stb feleségei mind csendes, visszahúzódó nők voltak. Addig a férjek ugye...

Na ebből mit vonsz le a férfi nemre vonatkozóan?

Dzsontra Volta 2015.08.06. 06:05:21

@igazi Ténytár: Azért ezeket az állításaidat nem ártana felülvizsgálnod, esetleg a borsújságon kívül kereshetnél referenciának még egy megbízható hírforrást.
Egyébként meg a nőknek a férfiak egy okból fogadják el az összes rossz tulajdonságát, ez az ok pedig az, hogy a nőknek alapfelszereltsége a pina.

phaszfej 2015.08.06. 06:12:26

a neveletlenje tényleg ilyen. de hát a nő olyan, mint a kisgyermek. határokat kell neki szabni és megtanítani neki, hogy mit is akar, mert ő maga sem tudja, csak azt hiszi. ha nincs egy józan férfi a közelében, akkor tényleg előjön belőlük minden bénaságuk. hisz a nő nő, burjánzik összevissza, ha nincs vele törődve. pont úgy, mint egy kert.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.06. 06:22:47

@igazi Ténytár: a nők által abúzált fiúgyerekből lesz deviáns, bűnöző, sorozatgyilkos, homoszex, drogos, alkoholista, pedofil.

Nézd meg az USA-t, jórészt nők a tanárok, az oktatást feministák alakították át, akik minden fiúgyereket agresszív, hipetaktív, erőszakos ördögnek bélyegeznek, a gyerekek jó része elvált családban nő fel, de anyagilag nem szenvednek hiányt, hisz van alimony meg child support, amit börtönbüntetés terhe mellett kötekes fizetni a férfi. Mi hiányzik? Férfi, apai modell. Az egyedülálló, empowered, feminista nők megtöltik fiaikkal a börtönöket. Köszi feminizmus!
Közben kiderült, hogy a férfiak 30%-a tudtán kívül más gyerekét neveli. Kakukkfiókák.

A nők pedig sokkal kegyetlenebbek az általuk elkövetett emberölések, erőszakos bűncselekmények esetén.

"Adolf, Sztálin, Napóleon stb feleségei mind csendes, visszahúzódó nők voltak. Addig a férjek ugye..." - a nők szeretik az alfahímeket, a hatalmat, pénzt, csillogást. Még ha ez őket is felemészti idővel.

A háborúkba az anyák küldték a fiaikat. Egy fiú nem sír, csak összeszorított foggal tűr, szenved! Katonadolog!
A nők társadalmi, családi manipulációi vezettek tragédiákhoz. Mert kelmék, selymek, gyöngyök, arany, fűszerek kellettek nekik. Ezért indult el a férfi felfedezni, leigázni más népeket, kontinenseket. Mert a két szép szeméért nem szült gyereket neki a nő, csak ha többet rakott le az asztalra, mint a szomszéd.

Ez a nő természete. Szül, mint anya és elpusztít, mint feleség. Szent és szajha.
Nem gyűlölni kell, hanem megérteni.
Múzsa, a férfit alkotásra ösztönzi, értékteremtésre készteti, de önmagában értéktelen húsdarab, csak a férfi szemén keresztül válik belőle idol.

El kell ismerni, hogy a nők kapzsisága, hisztériája nélkül a férfi se lenne ilyen ambíciózus. Nem találna fel csilivili dolgokat, nem fedezne fel, nem háborúzna ennyit. Békésebb, de unalmasabb világban élnénk.

énis 2015.08.06. 06:26:12

@Kéne egy nick...: "Nagyon szépen leírja a 10 pont azt, ami a feminizmust jellemzi, az se szól másról, mint a hisztis nők férfigyűlöletéről." Nem igaz, a feminizmus nem jelenti azt, hogy a "hisztis" nők gyűlölik a férfiakat. Pont inkább azt lehetne mondani, hogy mivel a feministák megkövetelik maguknak ugyanazokat a szabadságjogokat, dönthetnek a saját életükről, ami egy férfinak a patriarchális társadalomban szerintük jár, ezért ezeket a nőket gyűlölik a férfiak, hiszen azt, saját kiváltságnak (mert ők férfinak születtek) tekintik még a mai napig. Csakhogy a világ megváltozott és egy ostoba férfit hál'istennek lehet ugyanolyan szinten kezelni, mint egy ostoba nőt.

zoxó 2015.08.06. 06:35:53

Zeusz ott csalta Hérát szó szerint fűvel-fával, ahol tudta. Szókratész valóban nagy filozófus volt, de a nagy gondolkodásban képtelen volt eltartani a családját tisztességben, mert egy fillért sem keresett. Én is hisztis lettem volna.

"Adolf, Sztálin, Napóleon stb feleségei mind csendes, visszahúzódó nők voltak. "
Adolf pontosan egy napig volt nős. Sztálin felesége öngyilkos lett állítólag, de nem biztos. Valamiért megszabadultak tőle.Napóleon első felesége, Josephine korának Victoria Beckhamje volt, második felesége sem volt piskóta, bár igazi formáját Napcsi halála után futotta ki.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2015.08.06. 06:57:36

@énis: Kedves énis, tudod az ilyen kapcsán a feminizmust alapvetően a feminista közösség által elfogadott célok alapján tudom megítélni.

Ilyen pl. a női kvóta alkalmazása a vezetésben.

Ez azt jelenti, hogy ha egy férfi ne adj isten összehoz egy sikeres vállalkozást, mi történne ha itt elvárnák, hogy a cégek megfelelő arányában női vezetője legyen? Az ilyen cégek egy részét elrabolnák a tulajdonostól, majd odaadnák kvóta alapján olyannak aki nem tudott ilyet felépíteni, ezért akinek az ötleteiben, alkalmasságában nem bíznak. Ez az adott cégnek is árt.

Ahogy ma nők (vagy máskép nem férfiak) pozitív diszkriminációja címszó alatt menne a kvóta alapú rablás, úgy a 20. századi történelem egy másik izmusa a kvóta alapú rablást nemzsidók szükséges pozitív diszkriminációjának, az elnyomás elleni egyenlőségnek hívta. És mégis hová vezetett.

Számos sorozatgyilkosság előzménye az anya általi bántalmazás okozta pszichés betegség. Adott egy beteg. és adott egy egészséges elnyomó aki a betegség oka. Melyikük erőszakossága felel a sorozatgyilkosságért?

A női rivalizálás miatti zaklatások sok esetben durvábbak. És bizony a nők számos esetben hajlamosnak bizonyultak a férfiakat felhasználni az ilyen konfliktusban, majd azt állítani a férfi volt az erőszakos. Innentől kezdve viszont az egyes háborúk kapcsán nem tudjuk ki és milyen mértékben volt mozgatórúgó. Pro és kontra lehet találgatni. Kinek-kinek a hite szerint.

De ameddig független statisztikák szerint a nem kölcsönös párkapcsolati erőszakot (fizikait is) nagyobb arányban követik el nők, de a feministák mégis csak a nők elleni erőszakot üldöznék és nem a párkapcsolati erőszakot általában, szükség esetén a férfit is védve, addig a feminizmus diszkriminatív, bűnbak kereső, általánosító, szexista és gyűlöletkeltő.

Ugyanakkor a feminizmus mai irányzata általánosít a nőkkel szemben is, hogy ne akarjanak modellkedni, ne akarjanak sok irányba kiteljesedni, mert az "az igazi nő" feminista ideáljának ellentmond. A feminizmus velük szemben is elnyomó.

Ezért a kezdeti egyenjogúsági mozgalom azon része aki a fenti elhajlást, diszkriminációt nem támogatja, aki az egyenlő jogokhoz egyenlő kötelességet is akar, és sem illemre, sem másra hivatkozva nem kér tisztességes előnyöket, ma egalistának szokta hívni magát. Azok a nők akik a feminista nőideállal szemben máshogy képzelik el a szerepüket sokszor antifeministának nevezik magukat.

A tapasztalataim szerint az adott pápa véleménye a nők uralkodásra való törekvéséről az utóbbi két csoportra nem igaz. Bizalkodom benne, hogy ez a két csoport valóban népesebb, mint a feministák csoportja. De azért vannak kétségeim.

És tudod a "slut walk" és hasonló feminista demonstrációról annyit mondok: Ha aki odanéz zaklat... Ha iszol és nem tudsz jog szerint beelegyezni akkor bármely apró ráutaló magatartás bizony ezzel a helyzettel "visszaélve" lökdös a szex felé. Ez valóban erőszak. Akkor is, ha a pasi csinálja....

De bármennyire is fáj, akkor is, ha a lány csinálja. És a kihívó, szexuális jellegű üzenetet közvetítő öltözet is belemászik a másik intim szférájába, zavarja azt, visszaél a másik mérlegelésre képtelen helyzetével. A különbség az, hogy az ilyesmit a pasi már mérlegelésre korlátozottan képes állapotban lépik meg. A nők még józanul, előre megfontolt szándékkal, felkészülten.

Az egyenjogúság nem csak azt jelenti, hogy a kurvának is vannak jogai, az intim széfába való sok behatás ami zavaró, következménye van vele szemben is tilos. Hanem azt is, hogy a férfival szemben is.

Aki ezt elvárja, és ennek megfelelően keres korrekt szabályozást, egalista azt tisztelem.

Aki diszkriminatív, bűnbak kereső, a hamis előítéletek alapján mást hibáztató, ezzel másnak kárt okozó, olykor gyűlöletet keltő izmust követ azt pedig megvetem. Mindegy, hogy a zsidók ellen felszólaló náci, a tőkések ellen felszólaló kommunista, férfiak ellen felszólaló feminista...

De akár a liberalizmus és a PC jegyében másokat hamisan xenofóbnak, homofóbnak bélyegző, a társadalmi vitákból kirekesztő, politikai szélsőséggel is ugyanez a gondom. És igen, a nőkkel szemben diszkrimináló szexistával is. Sőt sok mással, oldaltól függetlenül.

Fodor Balázs 2015.08.06. 07:12:59

@zoxó: "Szókratész valóban nagy filozófus volt, de a nagy gondolkodásban képtelen volt eltartani a családját tisztességben, mert egy fillért sem keresett. Én is hisztis lettem volna."

Helyben vagyunk.

Paul Summers 2015.08.06. 07:19:52

@Brendel Mátyás: Az ilyen sztálinista ateista brendelek miatt tart itt ez az ország.

Paul Summers 2015.08.06. 07:31:09

A mai napig érvényes mind a tíz megállapítás. Az összes fasszopó feminista emancipunci kinyalhatja a seggemet. Ámen.

Paul Summers 2015.08.06. 07:33:29

@zoxó: Miért kellett volna eltartani a családját? A nőnek csak az a dolga, hogy széttegye a lábát? Esetleg hozzájárulni a költségekhez az túl nagy elvárás?

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.06. 07:38:18

@zoxó: "Szókratész valóban nagy filozófus volt, de a nagy gondolkodásban képtelen volt eltartani a családját tisztességben"

Lehetett volna egy közepes olivaolaj kereskedő belőle vagy fazekas... Szerintem jobban tette, hogy nem a nő kapzsisága irányította.

Sztálinnak szó szerint megszámlálhatatlan szeretője volt fiatal éveiben. A szibériai száműzetés inkább egy vadászós-kirándulós-csajozós-mulatós utazás volt a cári Oroszországban.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.06. 07:47:36

@énis: "a feministák megkövetelik maguknak ugyanazokat a szabadságjogokat, dönthetnek a saját életükről, ami egy férfinak a patriarchális társadalomban szerintük jár"

Szerintem nézz utána, hogy miről szól a feminizmus. Patriarchális társadalom pedig NINCS.
Mióta a nők szavazati jogot kaptak, azóta több és véresebb háborúk vannak. A nők szeretik az erőszakos férfiakat, kapzsiságból ilyeneket választanak párnak. Fiúgyerekeiket félrenevelik.
Mondhatjuk, hogy a világ pusztán attól, hogy a nők szavazhatnak, jobb hely lett? Nem. A férfi tette jobb hellyé. A nő által manipulált férfi teszi rosszabb hellyé is.
A nőktől tartózkodó, nekik megfelelnj nem akaró fiatal férfi sokkal kevésbé kockázatvállaló, nem hepajkodik. Nem lennének háborúk, de talán fejlődés is lassabb lenne a nők kapzsisága nélkül.

Arról nem is szólva, hogy a sokadik generációs feminizmus nem egyenlőséget akar. Kvótákat, fiúmagzatok abortuszát, férfiak gyógyszeres leszedálását.

KJ2015 2015.08.06. 07:55:53

@Kéne egy nick...: Mert a vezető milliárdosok ugye szinte mind FÉRFIAK, alig van köztük nő..... Egy darabig lehet mondani, h a nők miatt, mert az asszony akar sok pénzt, de azért lássuk be, nem Orbánné épített stadionokat, stb. .....
Másik: a feminizmus túlzásai éppolyan mértékűek mint a hímsovinizmus túlzásai. Lehet egymásra mutogatni, kérem szépen....
Harmadik: a bölcsesség attribútuma a mai napig Pallasz Athéné.... NO COMMENT....
Negyedik: A lényeg, h nagyon okos mindenki de még arra sem veszi a fáradtságot, h mélységében nézze a dolgokat.....

papugaja 2015.08.06. 07:59:05

@énis:
Mára szerencsére ott tart a társadalmunk fejlődése, hogy a nőknek sikerült kivívniuk az egyenjogúságot.
Most a férfiakon a sor.

2015.08.06. 08:10:59

Ezek szerint semmit nem változtak.

mükkemakk 2015.08.06. 08:32:49

"Éjjel-nappal sóhajtozik és sírdogál, valamint pletykál és morog." ezen behaltam,...köszi így reggelre!!!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.06. 08:38:04

és a pápa aki ugye nem nősülhetett honann tudta ezeket?

Stefi Schneider 2015.08.06. 08:43:30

Atyavilag mennyi isten barma egy rakason. Elég eloturni valami középkori szöveget amiben valakiket b*sztatnak, mar be is indul ez az okoskodó, öntelt, ostoba gyűlölködés. @valasszunk, @ kene egy nick: Honnan ez a sok frisztráció? Komolyan valaki ezeket elhiszi? Hogy minden háború a nők miatt van? Meg hogy a nő egy hisztigep a férfi meg "bölcs cselekvő"?

Remelem azert ezt kinovitek, vagy kiheveritek, vagy lesznek idővel pozitívabb tapasztalataitok is a nőkkel. Addig is gyakroljatok inkább a bölcs cselekvést mint ezt a picsogo hisztit amit itt lezavartatok.

phaszfej 2015.08.06. 08:55:39

gyenge, férfiatlan apák és férjek mellett keletkeznek ilyen nők. de hát ez a nő természete. a lista a női nem negatív aspektusait sorolja. amúgy meg aranyosak.

amjamayna 2015.08.06. 09:08:08

Pontosan leírta a hipergám nőt, erre megy a feminista hisztiroham:)

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.06. 09:19:22

@Stefi Schneider: bennem semmi frusztráció nincs
Én elismerem, hogy a nő kapzsisága, irigysége pont úgy hajtóerő a történelemben, mint a férfi agesszivitása, testi ereje.
Az éremnek két oldala van, de te csak a rosszat olvasod ki a szavaimból. Ez milyen frusztrációd miatt van?
A nő anya is. Életet ad, kooperációban a férfival. Amit családnak hívunk, amit a feministák a nők szisztematikus megerőszakolásának állítanak be.
A nő azért is kapzsi, hogy a gyerekeit fel tudja nevelni. Hörcsög mentalitás, halmozza a vagyont, űzi, hajtja, motiválja a férfit, hogy termeljen, fosztogasson, raboljon, alkosson többet. Ahol ez megszűnik, ott nem lesz népességgyarapodás.

Kérlek ne csak a rosszat halld meg. A nő szent és szajha, anya és csecsemőgyilkos is, a férfi hős katona, feltaláló, felfedező és bölcs, de a nő igényei mozgatják.

@KJ2015: "a bölcsesség attribútuma a mai napig Pallasz Athéné.... NO COMMENT" - nézz utána az attribútum szónak, mert nem jól használod! No comment.
Pallasz Athéné attribútuma a bölcsesség. Mellesleg egy patriarchális társadalomban miért is lettek volna istennők, pláne bölcs istennő? Mert a patriarchátus egy nagy feminista kamu? Igen.

" a feminizmus túlzásai éppolyan mértékűek mint a hímsovinizmus túlzásai." - ez pont olyan ostobaság, mint amikor a neonácik azt mondják, a zsidók bűnei pont akkorák voltak, ami a hitleri Németország válaszát kiváltotta.

Sose volt intézményes hímsovinizmus. Sose ültek össze a férfiak, hogy megbeszéljék, hogy hogy csesszenek ki a női nemmel. Intézményes feminizmus meg van, konferenciák, female studies szakok, genderideológia stb.
A katolikusok (akármennyire utálom a vallást) Szűz Mária istenítése által a nőt , az anyát emelték piedesztálra.

phaszfej 2015.08.06. 09:22:09

@Kéne egy nick...: baráti jótanács: ha leállsz egy nővel vitatkozni és 2 mondatnál hosszabban reagálsz rá, akkor már vesztettél, mert férfiatlan. akkor is, ha igazad van.

phaszfej 2015.08.06. 09:26:19

@Kéne egy nick...: evidencia, hogy a nők buták és ezt ők is tudják. de teret nyernek, ha a pápai lista megállapításaival rendelkező anya fiúgyermekével találkoznak. a nő és viselkedése csak a férfiak viselkedésének és tetteinek a tükrei. ha rosszul bánunk velük, akkor picsognak (jogosan), de nem kell leállni velük vitatkozni. olyanok, mint a növények. ha gondozod, örömödet leled bennük, ha nem, akkor csak bosszúság.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.06. 09:29:46

@CsakSzolokHogy: köszönöm, ezt a szót kerestem. Hipergámia. Ezért ilyenek a nők, ez motiválja a férfit is mindenre. Ettől mozog a világ.

Ha a hipergám szót is sérelmezi valaki, akkor itt már tényleg elment mindenkinek az esze és feminácik játszanak gondolatrendőrséget.

Tehát ez a III. Ince leírta a nők hipergámiáját, erre a mai feministák habzó szájjal fröcsögnek... Pedig igaz. A nő hipergám. Ha ivartalanul szaporodnánk, akkor biztos másként lenne.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.06. 09:39:43

@phaszfej: én már találkoztam olyan nőkkel, akik pár mondat után bólogattak, hogy persze igazam van, ők ilyenek, hipergámok és a férfi dolga, hogy pénzt keressen, húzza az igát, teremtsen vagyont, nekik meg az, hogy szüljenek és női dolgokkal foglalkozzanak és hogy náluk mibden lány úgy választ párt, hogy legfontosabb a vagyon meg az útlevél színe. Csak ezek a nők ázsiaiak voltak. Egy fehér nő kikaparta volna a szemem, ha hipergámnak nevezem.

Közben a fehér nők panaszkodnak, hogy hova tűntek az igazi férfiak... Ja, kiherélték és elnyomták őket. Aztán mennek a fehér nők szexturistaként Ghánába meg Jamaikába fizetett műalfahímekkel megcsináltatni magukat.

Nem véletlenül van ennyi MGTOW nyugaton.

Horst 2015.08.06. 09:41:35

@doggfather: a tridenti zsinat után

fifibá55 2015.08.06. 09:45:05

Mindenki hibázik, aki nem XII. századi, hanem mai ésszel, felfogással szemléli a kérdést. Anno a nőnek max. csak az volt a haszna, hogy "jó" férjhezadása esetén előnyösebb hatalmi pozícióba juttathatta a családját, ami vagyoni előnyökhöz vezethetett (bár kiházasítása is anyagi veszteség volt, a felnevelésére fordított költségekkel együtt, de ezt leginkább befektetésnek tekintették azokban a körökben, amelyekben di Segni is mozgott). Az esetek döntő többségében eldöntötték a házasságot, tisztázták a részleteket, majd lebonyolították az esküvőt, jóllehet a feleknek nem volt lehetőségük a másik megismerésére. Ezért igaz pl. a 10. pont, bár fordítva is igaz: a feleségnek sem volt lehetősége "kipróbálni" férjét.
És az esküvőt követően a feleségnek a társadalmi szokások megszabta, nem túl tág mozgástere volt, nem csoda, ha hisztériássá, a férje szemszögéből kibírhatatlanná vált. Nem maradt más lehetőség a probléma orvoslására, mint a lovasbaleset, vagy ablakból kiszédülés, ha már a szülésekbe nem volt hajlandó belehalni...

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.06. 10:12:41

@fifibá55: "az esküvőt követően a feleségnek a társadalmi szokások megszabta, nem túl tág mozgástere volt" - kis csacsi
A feudális társadalomban mindenkinek meg volt szabva a helye. A katolikus jobbágy csomó szabadnappal bírt, ilyen-olyan szentek ünnepei. Egy nemes felesége se volt láncra verve. Mivel nem egy mai feminista fejével gondolkodott, nem érezte rabságnak a házasságot, pláne ha volt valami kis affér a szomszéd gróffal.
Mindenki beleszületett a társadalmi keretekbe, abból csak ritkán sikerült felfelé kitörni. Elrendezett házasságok a tapasztalatok szerint boldogabbak, mint a "szerelmi", nöszési dühben kötött házasságok. A sok generáció tapasztalata összeadódik, nem egy épphogy serdült fiatal hoz életre szóló döntést. Amúgy régen is azzal házasodott mindenki, akivel akart, csak ha rangon alul házasodott, akkor esetleg kitagadták, nem kapott vagyont, hozományt stb. Mert a vagyon a családé, aki meg kiiratkozik a családból, az bizony kezdheti a vagyongyűjtést az elejétől.

pitcairn (törölt) 2015.08.06. 10:57:25

@Stefi Schneider:

azért vannak fent érdekes gondolatok, pl. az hogy a nők a demokratikus rendszerekben fogékonyabbak voltak a háború uszításra az empirikus tapasztalatok szerint nem tűnik alaptalannak...

"ugyancsak kevesen gondolták volna, de az NSDAP szavazói között a

nők

voltak többségben"

pangea.blog.hu/2014/09/28/mit_brennender_sorge

különben a józan ész is összhangban van ezzel, elvégre őket háború esetén senki sem zavarta ki a frontra:)

recirkulációs kör 2015.08.06. 11:07:32

Ezt a fordítást milyen magyarul nem tudó ökör követte el?

"a másik nő sokkal szebb ruhákkal bír" - ezt magyarul úgy mondják: a másik nőnek sokkal szebb ruhái vannak.

De az összes többi is elég szarul sikerült, a magyar nyelvhez nem sok közük van azonkívül, hogy magyar szavak vannak egymás mellé dobálva, logika nélkül, hibás ragozással.

Thomas Dantes 2015.08.06. 11:18:40

@recirkulációs kör: Régies, korabeli magyar szöveg...inkább kussoltál volna, és akkor nem tűnnél ennyire tudatnak hülyének.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.06. 11:28:30

@recirkulációs kör: szervusz Közbiztonság Szilárd! Velkám bekk!

megettem az aranybornyút 2015.08.06. 11:34:21

"És felelvén, monda nékik Jézus: E világnak fiai házasodnak és férjhez adatnak: De a kik méltókká tétetnek, hogy ama világot elvegyék, és a halálból való feltámadást, sem nem házasodnak, sem férjhez nem adatnak: Mert meg sem halhatnak többé: mert hasonlók az angyalokhoz; és az Isten fiai, mivelhogy a feltámadásnak fiai." (Lk. 20, 34-36)

Vargga Imre (törölt) 2015.08.06. 11:36:56

minden nő kurva

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.06. 11:50:13

@megettem az aranybornyút: :ásít:

itt komoly dolgokról van szó, erre te meg jössz a bibliával...

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.06. 11:51:38

@Vargga Imre: minden nőben benne van ez is, ahogy sok más tulajdonság is
Hipergámok, ez egy szebb kifejezés.

recirkulációs kör 2015.08.06. 11:53:39

@Thomas Dantes:
Lófaszt, a régies magyar szövegekben pláne nem így volt, ugyanis a finnugor nyelvek sajátossága, hogy a birtoklást a részes eset + létige kombinációval fejezik ki (nekem/neked stb. van).
Ellentétben az indogermán nyelvekkel, ahol van külön birtokige.

Alick 2015.08.06. 12:11:42

Van benne valami, bár az ideillő poént kihagyta... a pénzéhes, követelőző nőnek mondandó: "Segíts magadon és az Isten is megsegít" :)

_Epikurosz_ 2015.08.06. 12:12:57

Ti csak veszekedjetek itt, én elmentem csajozni. :DDDDD

megettem az aranybornyút 2015.08.06. 12:14:37

@Kéne egy nick...:

"itt komoly dolgokról van szó, erre te meg jössz a bibliával..."

Egy pápáról van szó, aki nyilván homoszexuális volt, ami önmagában is összeegyeztethetetlen lett volna a pozíciójával :)

De tudjuk, hogy abban az időben is pénzért lehetett megvenni a pápai címet, csakúgy, mint mostanában.

Ince pápa ÍTÉLKEZETT, holott nem az ő dolga az ítélkezés. Ráadásul kirekesztő módon, a teremtmények 50%-át lealacsonyító módon ítélkezett, ezzel előítéleteket és ellentéteket gerjesztett, a béke megteremtése helyett.

Ráadásul a saját, uralkodó osztálybeli családi, és társasági tapasztalatait általánosította "a nőkre", holott a nők döntő többsége abban a korban sokkal jobban odatette magát akár a fizikai munkában is, hogy a család jusson valamire.

Plusz abban is szembement Isten akaratával, hogy Isten célja az, hogy a férfit és a nőt EGYENRANGÚ felekként a házasság szentségében egyesítse, és elfogadják a "gyermekáldást" amivel Isten "megajándékozza" őket. Ezzel szemben Ince pápa megpróbálja szembeállítani a két felet.

Tisztára, mint ez a mostani Bergoglio, az is pont ugyanilyen sötét módon viselkedik és keveri a szart, és ugyanúgy nem a tehetsége okán került a pozíciójába.

Horst 2015.08.06. 12:40:05

@doggfather: igen. elvileg előtte is javasolt volt a cölibátus. "hogy tudjon koncentrálni a melójára" persze, persze.... csak azért

Thomas Dantes 2015.08.06. 14:21:05

@recirkulációs kör: De , pontosan hogy ez egy jellemző szófordulat volt. Archaikus , vallási szövegekben gyakran előfordult

"nem bírt gazdagságival, hanem a gazdagság bírt ővéle: neve király lévén, pénz rabja volt."

Google, kb második találat, írta Pázmány Péter. Na most húzz a faszba okoskodni.

Szalahaddin 2015.08.06. 16:31:53

@igazi Ténytár: A fekete angyalok 98%-a meg nő. Ez mit is bizonyít?
Hogy a hadvezérek közt több a férfi, az ápolók közt több a nő.

Minimálisan Szükséges Változtatás 2015.08.06. 18:51:36

@Thomas Dantes:

Na, ennek ideje volt már. Borzasztóan unalmas és bosszantó már ez a dolog. S mindig olyanoktól jön, akik anno bebiflázták a nyelvtan szabályzatot szögig, s ettől mindentudónak gondolják magukat (közben olvasottságuk valószínűsíthetően csekély).
Mondok valamit - kicsit egósimogatás lesz. Mások tituláltak már olyan marhaságokkal, mint a "nyelv őrzője", ésegyébmarhaságok, teszem azt, azért, mert egy hozzászólásban utólag észrevettem egy hibám, vagy rájöttem, hogy a kikapcsolhatatlan helyesírás-ellenőrző átvert, én meg hittem neki. S kértem a moderátort a javításra (amit ezen indokolással természetesen nem teljesített).
Én az iskolákban épp, hogy közepes voltam nyelvtanból. Gyenge. _És_ a mai napig is. Fingom sincs, mit mivel-hogyan, mi a szabály! Valószínűleg ez csak egy velem született adottság. Nem érdem. Nem vagyok rá büszke, nem oktatok ki általa másokat. Nem merem. Talán egy-két alkalommal, pl. egy vesszőelmaradásokon is ugrándozót, aki közben maga is vesszőt feledett. Pedig látom az írott sajtó színvonalának folyamatos, évtizedek óta tartó romlását, az egyre több, sokszor már ordenáré bakit.
Egy viszonylag ritka, érdem nélkül keletkezett adottsággal bírok :-), mégsem bíráskodom. Megtehetném, de nem érdekel.
Mert mindenki hibázik, hibázhat. Magam is.

Elnézést kérek a bloggazdától, hogy a femi-ffi kakaskodás témától erőteljesen eltérő témát feszegettem. Ahhoz nincs mit hozzáfűznöm, úgy értelmetlen az egész vita, ahogy van.
Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása